لوازم جانبی

دسته بندی

لوازم جانبی برقی در کنار تمامی لوازمات برقی دیگر با توجه به پیشرفت در صنعت و ساخت و سازهای مسکونی در دنیا بسیار حائز اهمیت میباشد. این لوازم جانبی اگر در دسترس نباشند تمامی کارهای مربوطه به مشکل برخورده و مانع انجام آن میشود. 

تایمر

انواع تامیر دیجیتال و آنالوگ

سرپیچ

انواع سرپیچ

کابلشو

انواع کابل شو

رابط

انواع سیم رابط و چند راهی

محافظ

انواع محافظ برق

ابزار برق

ابزار برق کاری

سرسیم

انواع سرسیم و وایرشو

بست

انواع بست کمری

ترانس

ترانس و بالاست

انواع تامیر دیجیتال و آنالوگ

یکی از لوازم جانبی که بسیار مهم است تامیر ها میباشند. برای اندازه گیری فاصله زمانی از نوع خاصی از ساعت به نام تایمر استفاده میشود. از نظر عملکرد تایمرها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول تایمرهایی هستند که شمارش واحد آن از صفر شروع میشود و به سمت عدد بیشتر میروند. یا به عبارت دیگر به سمت عدد بزرگتر میرود. دسته دوم آنهایی هستند که از یک زمان مشخص به سمت صفر حرکت میکنند که اصطلاحا تایمر گفته میشود.

تایمر تشکیل شده است از تعدادی سوئیچ و تعدادی تیغه که میتوانند در حالت عادی باز یا بسته میشود. عملکرد تایمر بدین صورت است که پس از اتصال ولتاژ تغذیه دستگاه میتواند خروجی ها را با تاخیرهای زمانی معینی یا حتی بلافاصله قطع یا وصل نماید.

تایمرها به  دو دسته دیجیتال و آنالوک تقسیم میشوند:

تایمر آنالوگ:

اولین نوع تایمرها است و به نوعی قدیمی میباشد ولی با وجود آن هنوز تایمر آنالوگ در صنعت کاربرد دارد.این نوع تایمر زمان سپری شده را نشان نمیدهد ولی برای اینگه نشان دهد تایمر در حال کار است. یا خیر یک هشدار دهنده LED روی آن وجود دارد.

تایمر آنالوگ

تایمر دیجیتال:

جدیدترین نوع تایمرها میباشد و ساختار آن از مدارات الکترونیکی استفاده میکند و معمولا یک صفحه نمایش ۷ اینچی روی آن وجود دارد. و با استفاده از تایمر دیجیتال کاربر میتواند اطلاعات دقیقتر به دست بیاورد.

برای اینکه با انواع تایمرها و تفاوت آنها بیشتر آشنا شوید این قسمت را کلیک کنید.

تایمر دیجیتال

انواع سرپیج

لوازم جانبی دیگر سرپیچ است. سرپیچ‌ها از جمله مهم‌ترین محصول‌هایی هستند که حضور آن‌ها برای روشنایی یک مکان ضروری است. و طریقه‌ی عملکرد آن‌ها به شکلی است. که، با قرار دادن لامپ درون آن روشنایی مکان مورد نظر تامین می‌شود. این ابزار مهم در انواع و اندازه‌های گوناگونی ساخته می‌شوند که طرز کار هر یک، با توجه به ویژگی‌ها اجزاء .در نظر گرفته شده برای آن تعیین می‌شود.

سرپیچ لامپ معمولاً از سه جزء اصلی تشکیل شده است:

۱-بدنه که از جنس مواد نارسانا است. بسته به نوع سرپیچ ممکن است در این بخش از سرامیک یا پلاستیک استفاده شود.

۲-ریل سرپیچ که رزوه‌های لامپ سوار آن شده و در عمل لامپ را سر جای خود محکم می‌کند. البته تنها کارکرد ریل سرپیچ، محکم نگه داشتن لامپ نیست و خود فلز این بخش، در ایجاد ارتباط لامپ با برق سهم دارند.

۳-پلاتین انتهایی که با پلاتین بخش انتهایی لامپ در تماس قرار گرفته و بخشی دیگر از انتقال برق به لامپ را برعهده دارد.

انواع سرپیج یا پایه لامپ:

سرپیچ لامپ سرامیکی ؛ سرپیچ لامپ ریموت دار(سرپیچ لامپ کنترل دار)؛ سرپیچ لامپ سقفی ؛ سرپیچ لامپ پایه دار ؛ سرپیچ لامپ گریف دار ؛ سرپیچ لامپ کلید دار  ؛سرپیچ لامپ ادیسونی ؛ سرپیچ لامپ پارت الکتریک ؛ سرپیچ لامپ سه قلو ؛ سرپیچ دو شاخه دار ؛ سر پیچ راکورد دار ؛ سرپیچ دیواری ؛ سرپیچ شمعی

کابلشو

حال در مورد لوازم جانبی دیگر یعنی کابلشو میپردازیم . از کابلشو به منظور اتصال هادی کابل بهشینه و سایر محل های اتصال مورد نیاز استفاده می شود. کابلشوها در سه نوع مختلف ساخته می شوند: کابلشوهای پرسی، لحیمی و پیچی.
جنس کابلشوها برای کابل های مسی، مس قلع اندود و برای کابل های آلومینیومی از لوله آلومینیوم است.
روی هر کابلشو علائمی مانند: مقطع هادی مناسب برای کابلشو، قطر سوراخ متناسب با پیچ و علامت اختصاری شرکت. سازنده ی آن حک شده است.

همه کابلشو ها  صرف نظر از نوع می توانند به درستی پرس شوند وقتی از ابزار مناسبی استفاده شده باشد. ابزار نادرست یا یک پرس غیر حرفه ای می تواند موجب افزایش مقاومت محل اتصال، افزایش درجه حرارت. حتی آتش سوزی شود.  برای حذف چنین نتایجی استفاده از ابزار پرس مناسب (اختصاصی) برای پرس کردن کابلشو توصیه می شود.

انواع سیم رابط و چند راهی

چند راهی برق و سیم رابط یکی از لوازم جانبی است که از پرکاربردترین وسایل الکتریکی در سال‌های اخیر به شمار می‌روند.

وقتی تکه‌ای از یک کابل قدیمی را باز می‌کنید، چندین رشته سیم را مشاهده میکنید که در کنار هم قرار گرفته‌اند. هر چه یک سیم رابط ضخیم‌تر باشد، به این معناست که رشته‌ سیم‌های بیش‌تری برای آن استفاده شده است. تعداد بیشتر سیم میزان هدایت انرژی برق را افزایش می‌دهد. بنابراین یک سیم رابط که ضخامت بیش‌تری دارد، قدرت بالاتری نیز برای انتقال برق دارد.

پس اگر شما از یک چند راهی برق با کابل ضخیم استفاده می‌کنید، برق بیشتری وارد چند راهی. شده و قدرت وسیله را افزایش می‌دهد. رای خرید چند راهی علاوه بر توجه به ضخامت و انعطاف‌پذیری سیم، باید به عایق‌بندی کابل آن نیز توجه کنید. در صورتی که کابل چند راهی ضعیف باشد به مرور زمان در مقابل گرما، سرما یا نورخورشید از بین می‌رود.

محافظ برق

لوازم جانبی دیگر محافظ برق است . محافظ برق دستگاهی است که در مسیر ورودی برق قرار می‌گیرد و در صورتی که مقدار ولتاژ یا آمپر یا توان. مصرفی به هر دلیلی (مانند: اشکال برق رسانی در اداره برق یا نیروگاه یا خطوط انتقال، رعد و برق و حوادث طبیعی، سرقت کابل‌های برق شهری، مصرف برق بیش از حد مصرف کننده و…) خارج از محدوده. استاندارد گردد، مسیر ورود برق را قطع می‌نماید و پس از طی زمانی مشخص در صورت ایجاد شرایط استاندارد، مجدد. مسیر ورود جریان را به تجهیزات الکتریکی، وصل می‌نماید تا از آسیب به دستگاه مورد نظر جلوگیری شود.

برخی نکات در مورد محافظ برق:

بهتر است جنس بدنه محافظ برق ABS یا همان ضد آتش باشد.

بهتر است فیوز محافظ برق در دسترس باشد تا در صورتی که در اثر عبور بیش از حد شدت جریان. فیوز آن بسوزد مصرف کننده به راحتی بتواند آن را تعویض نماید.

بهتر است محافظ برق دارای کلید  on/off باشد.

در صورتی که کودک خردسالی دارید، باید از محافظ برقی استفاده کنید که منافذ آن دارای محافظ پلاستیکی باشد تا .فرزند شما نتواند اشیاء را در داخل آن وارد نماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با باناک نیرو در تماس باشید

ابزار برق کاری

لوازم جانبی دیگر ابزار بربق کاری است که انواع ابزار‌های برق کاری موارد زیر میباشد:

۱-انبردست: وسیله‌ای است برای فرم کاری سیم‌ها که میتوان سیم‌های مفتولی را به فرم دلخواه درآورد و در هنگام کار. میتوان سیم‌های حامل جریان را با آن نگه داشت.

۲-سیم چین:وسیله‌ای است برای بریدن و قطع کردن و چیدن سیم که یکی از بهترین و پرکار‌ترین و مهمترین. ابزار مورد نیاز یک برق کار به حساب میآید.

۳-پیچ گوشتی تخت و ۴ سو:وسیله لی است برای باز و بسته کردن انواع پیچ متناسب با آنها..

۴-دم باریک:وسیله‌ای است شبیه انبردست -که برای کار در جاهایی کوچک و تنگ که از انبردست نمیتوان استفاده کرد. استفاده میشود و میتوان سیم‌های مفتولی را بهتر و راحت‌تر فر داد و سوالی کرد.

۵-دم گرد:ابزاری است شبیه دم باریک با این تفاوت که نوک آن گرد است. از این ابزار برای فرم کاری و بهتر سوالی کردن سیم‌های مفتولی از آن زیاد استفاده میشود.

۶-دستگاه‌های روپوش برداری کابل:برای برداشتن عایق روی کابل میتوان از چاقوی مخصوص کابل که بصورت دستی یا توسط ابزار‌های مختلفی که برای این کار وجود دارد استفاده میشود.

۷-قیچی کابل بری: بزاری است برای بریدن و قطع کردن کابل‌ها در اندازه‌ها و سایز‌های مختلف.

۸-مته سوراخ کاری:عبارتند از: براده برداری بوسیله مته برای ایجاد سوراخ‌های گرد عمل سوراخ کاری بوسیله حرکت دورانی. مداوم و حرکت پیشروی مته صورت میگیرد. 

انواع سرسیم و وایرشو

سیمهای افشان به دلیل داشتن رشته های مسی فراوان عمدتاٌ در حین نصب پراکنده شده و خطر برق گرفگی را به دنبال دارد ، به همین دلیل از سرسیم یا وایرشو استفاده می شود. تا علاوه بر زیبایی کار ، امنیت را نیز فراهم آورد .

جهت اتصال مطمئن و سریع یک سیم در یک سلول ترمینال از وایرشو های روکش دار استفاده می گردد. مورد استفاده وایرشو از این قرار است که. وایرشو به نحوی روی سرِ سیم قرار می گیرد که قسمت عایق وایرشو روی عایق سیم، و قسمت هادی آن روی سیم برهنه که در نظر است. زیر ترمینال جا گذاری و پیچ گردد قرار می گیرد. سپس وایرشو توسط ابزار پرس مناسب (بسته به سایز وایرشو) پرس می گردد تا اتصال مناسب و مطمئن بین وایرشو و سیم برقرار گردد. پس از آن، جهت اتصال سیم و ترمینال کافی است. بدنه هادی وایرشو در سلول ترمینال مد نظر قرار و پیچ گردد.

انواع بست کمری

بست کمربندی جهت نگهداری، دسته بندی و فرم کاری سیم و همچنین کابل های الکتریکی ازبست کمری استفاده می شود.

همچنین این بست ها دارای کاربردهای دیگری مثال بستن لیبل بر روی تجهیزات تابلوی برق. و همچنین هدایت لوله خورطومی و نمونه های کابل. و فرم کاری نهایی وایرینگ و یا سیم کشی تابلو برق، فیکس کردن نوار ماکارونی بر روی دسته ای از کابل و یا سیم و همچنین خیلی از کاربردهای دیگر می باشند.

بست کمربندی از دو جنس پلاستیکی و یا نایلونی میباشد.

ترانس و بالاست

چند سالی است که برای کاهش میزان مصرف انرژی الکتریکی. افزایش طول عمر لامپ و تولید نور با فرکانس بهتر از یک کیت الکترونیکی به نام بالاست به جای ترانس و استارتر استفاده می شود.بالاست یک مدار الکترونیکی است که از آن به جای استارت و ترانس در مهتابی استفاده می شود.(با استفاده از این کیت استارتر و ترانس از مدار مهتابی حذف می شود).

بالاستهای الکترونیک، از نوع بالاستهای الکترونیکی نسل جدید برای راه‌اندازی لامپهای فلورسنت (مهتابی) و فلورسنت فشرده (کم مصرف) می‌باشد. این نسل از بالاستها با توجه به مزایایی که دارند گزینه بسیار مناسبی برای جایگزینی با بالاستهای القایی. (چوک و استارتر) و الکترونیکی نسل قدیم است.

ترانسفورماتور یا در عموم بهش بیشتر ترانس میگن یک المان یا قطعه ای هست. که از دو سیم پیچ تشکیل شده که معمولا این سیم ها روی هسته فلزی که جنس های مختلفی داره پیچیده میشه. 

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

نظرات بسته شده است.